Welkom op de website van Sportschool V.L.Combatsystems.

Bij sportschool VLC kunt u Krav Maga en Kettlebell beoefenen:PageLines- KMG-2.jpg

Wat is Krav Maga? Krav Maga is hebreeuws voor contactgevecht. Krav Maga is het officiële zelfverdedigingssysteem van de IDF (Israeli Defence Force).

Krav Maga is een uiterst effectief zelfverdedigingssysteem, tot voor kort een geheim systeem, slechts bekend bij de veiligheidsagenten van drie Israelische inlichtingendiensten (Mossad, Shabak, Aman) en leden van Elite-een-heden binnen het israelische leger.

Krav Maga technieken zijn effectief en eenvoudig aan te leren en kunnen onder extreme stress-situaties worden toegepast. Krav Maga is een moderne, praktische en beproefde wijze van zelfverdediging, zorgvuldig toegesneden op de huidige agressie in de wereld. Het wordt gekenschetst door een logische benadering van zelfverdediging en gevechtssituaties waarbij men, na een korte periode van instructie, een relatief hoog peil kan bereiken. Krav Maga werd zorgvuldig ontwikkeld voor een breed publiek en is daarom te gebruiken voor het leger, justitie, veiligheidsdiensten en burgers.

Het systeem is vaak geprezen door ervaren vechters, vechtsporters, militairen en politieagenten, maar in beginsel spreekt Krav Maga ook beginners aan vanwege de eenvoudige en realistische benadering ten aanzien van persoonlijke veiligheid. Feitelijk is Krav Maga de ideale zelfverdedigingmethode voor mannen, vrouwen, kinderen, ouderen en lichamelijk zwakkeren.

Burgers vanaf 18 jr kunnen zichzelf leren verdedigen in welke situatie dan ook. Er wordt getraind op eigen niveau, d.w.z. in de mentale en fysieke conditie waarin men zich bevindt. Natuurlijk zijn factoren als lenigheid, snelheid, conditie, reactiesnelheid belangrijk tijdens een “situatie”. Deze zijn trainbaar en worden daarom ook onder de loep genomen tijdens de les. Zij zijn echter geen voorwaarden om aan de les deel te nemen, net zo min als dat men een Martial Arts-achtergrond nodig heeft. Iedereen kan meedoen!!

Civiel

De burgers vanaf 18 jr krijgen de gelegenheid om zichzelf te kunnen verdedigen in welke situatie dan ook. Er wordt getraind op eigen niveau, d.w.z. in de mentale en fysieke conditie waarin men zich bevindt. Er zijn  geen voorwaarden om aan de les deel te nemen, men heeft geen Martial Arts-achtergrond nodig. Iedereen kan meedoen!!

VIP / Security

Er is Krav Maga voor mensen die in de beveiligingsbranche werken. De afwerking van de KM-technieken en tactieken kunnen anders zijn dan die in de civiele sector. Hierdoor zijn de beveiligingslessen specifiek toegespitst op situaties die men in de functie als beveiligingsmedewerker tegen zou kunnen komen.

Militair

De lessen zijn specifiek toegespitst op situaties die men in de functie als soldaat tegen zou kunnen komen. Er zijn verschillende eenheden met elk een andere taak. Meer informatie op persoonlijk verzoek.

Krav Maga - Kettlebell - Primal Move

Sportschool VLC - 06-55923102